slice_court_1.jpg

Silence in Court

Originally based on production concept, Makuta’s artists built, painted, lit and composited a huge digital environment to augment the existing LiDAR scanned minimal interactive set. However upon initial viewing it was determined that the design and scale of the court was too small; back to the drawing board, the set was extended by a factor of three with the backgrounds and roof structures redesigned to compensate, introducing additional frescos and modelled wall sculptures to bring scale and depth to this vast environment and augmented with digital characters and digital fires to bring life to the sequence. In addition to the principal environment, Makuta also produced the fully digital “Oven Shot”, lovingly called due to the sheer amount of fire-pits required in the frame, complementing the foreground practical fires on a complete green screen shot.